Over ons
Onze bibliotheek kent een lange voorgeschiedenisIn de eerste jaren werden boeken uitgeleend aan hen die de jeugdvereniging bezochten. Later kon een ieder boeken lenen waarbij men betaalde per geleend boek en is de naam Chr . volksbibliotheek geïntroduceerd. Sinds enige jaren draagt de bibliotheek de naarm in Christelijke bibliotheek de Aker. Ons voornaamste doel is het uitlenen van goede en verantwoorde boeken die in overeenstemming zijn met de waarden en normen die de Bijbel ons leert. Ons boekenbestand is daar ook op afgestemd. Vooral kritisch kijken we naar de boeken voor de jeugd. Wij kunnen gerust stellen dat wij een groot aanbod van kinderboeken hebben die u uw kinderen met een gerust hart kunt laten lezen.
 
Hebt u een inleiding op de mannen- of vrouwenvereniging of zoekt u een boek over een ethisch/pastoraal onderwerp of wilt u meer weten over de inhoud van de Bijbel Op al deze terreinen hebben wij een ruim aanbod van boeken.
 
Een speciale bestelcommissie beoordeelt welke boeken geschikt zijn voor onze bibliotheek. Onder het kopje nieuwe aanwinsten kunt u lezen welke boeken recent zijn gekocht. Ook als volwassene kunt u bij ons terecht voor romans van bekende christelijke schrijvers.
 
Onze bibliotheek geniet regionale bekendheid. Veel van onze lezers komen uit de regio zoals Ermelo, Nijkerk.
 
In een tijd waarin de beeldcultuur overheerst willen wij graag het lezen van goede boeken stimuleren.
 
De Christelijke bibliotheek de Aker is onderdeel van de Hervormde gemeente te Putten. De bibliotheek fungeert zoveel mogelijk zelfstandig met een eigen bestuur.
 
Het bestuur bestaat momenteel uit:
 
 Johanna Alderliesten- van Wijncoop  Voorzitter/Penningmeester
 Nely Klok- van Dijk  Secretaresse
 Hannie Koopman– Schuit  Algemeen adjunct
 Meta van Keulen van den Brink  Penningmeester
 Petra van Dalen-Bleijenberg  Algemeen adjunct
               
Wij mogen ons verheugen in een grote groep (34) zeer gemotiveerde vrijwilligers die dit werk met liefde doen. Dit blijkt ook wel uit het feit dat verschillende medewerkers al meer dan 20 jaar meehelpen.Hebt u vragen spreek ze gerust aan, ze helpen u graag.
Christelijke Bibliotheek de Aker
Fontanusplein 2
3381 BZ Putten
info@bibliotheekdeaker.nl